Enkele tips voor het kiezen van een bedrijfsuitje

Wordt het een escape room, quadtocht of speurtocht? Het organiseren van het jaarlijkse bedrijfsuitje kan veel stress opleveren. Maar hoe vind je de perfecte activiteit(en) als de leeftijd van je collega’s ver uit elkaar ligt? Deze 4 tips bieden een handvat.

1. Doe een inventarisatie

De beste manier om erachter te komen waar ieders wensen liggen, is door iedereen ernaar te vragen. Door op die manier een activiteit te kiezen en je collega’s zoveel mogelijk tegemoet te komen, is de kans op succes het grootst. Natuurlijk wil dat nog niet zeggen dat je ook moet gaan vertellen wat jullie gaan doen, je kunt er ook voor kiezen de activiteit geheim te houden. Dit ligt uiteraard ook aan de bedrijfscultuur. Voor sommige mensen is het niet weten waar ze aan toe zijn, een reden om niet mee te gaan.

2. Blijf neutraal

Met hele actieve sporten waarbij je uithoudingsvermogen een grote rol speelt, zullen wat oudere collega’s of minder sportieve collega’s niet blij zijn. Een workshop schilderen zullen de avonturiers onder je collega’s misschien juist niet op prijs stellen. Kies daarom iets waarmee je altijd veilig zit. Met onze gps- en stadsspelen speel je lekker buiten en ben je niet te sportief bezig maar zit je ook niet stil. Bovendien zijn er verschillende vaardigheden nodig, waardoor er altijd iets bijzit wat aansluit bij ieders kunnen. Er is keuze genoeg!

3. Combineer activiteiten

Door meerdere activiteiten te organiseren tijdens je bedrijfsuitstap, bied je voor ieder wat wils. Daarna kun je ook op safe spelen met activiteiten zoals een dinnershow of scooteren. Kies je voor een hele actieve activiteit, zorg dan dat er alternatieven zijn voor mensen die wat minder sportief zijn. Ga je een middagje suppen of jet skiën, zorg dan ook voor een mogelijkheid een kano te nemen bijvoorbeeld. Daarnaast kan het slim zijn om niet voor activiteiten te kiezen die erg lang duren. De hele middag door de stad slenteren voor een rondleiding kan mensen vervelen. Een escape room van een uur kan prima. Mensen die daar niet zo van houden kunnen ervoor kiezen om niet mee te doen of zich erover heen te zetten aangezien het toch maar een uurtje duurt. Wel is het natuurlijk van belang dat er dan ook nog andere activiteiten plaatsvinden die dag waarbij die collega juist wél aansluiting vindt.

4. Laat iedereen kiezen

Bovendien kun je er ook voor kiezen om meerdere activiteiten te organiseren en mensen een voorkeur te laten opgeven, zodat ze zelf kunnen kiezen. Ben je met een hele grote groep collega’s, dan is het sowieso onmogelijk om allemaal samen een activiteit tegelijkertijd te ondernemen, dus het argument niet met z’n allen hetzelfde te doen zou dan al vervallen.

Op onze website vind je veel verschillende soorten spellen, waardoor er altijd activiteiten bij zijn die passen bij jouw doelgroep en elke leeftijd. Heb je een aanvullende vraag over onze gps-tochten en buitenspellen? Neem dan contact met ons op.