MyCitygame: stadsspel vanaf  € 49

MyCitygame is de naam voor al onze do-it-yourself games. Je koopt een spelcode aan op deze website en gaat zelf aan de slag. Je downloadt de app op je eigen smartphone of tablet. Er komt geen Geoteam spelbegeleider ter plaatse. Nadat je de spelinstructies doorgenomen hebt, ben je klaar om het stadsspel te spelen op een tijdstip dat jou het beste past!

Voordelen van MyCitygame

>100% vrijheid! Speel zelf met wie en wanneer je wil.
>Snel besteld! Koop online en ontvang meteen je spelcode en spelinstructies.
>Gratis app. De app download je gratis vanaf de Google Play Store of de Apple App Store.
>1 jaar geldig Binnen deze periode kan je het spel 1 keer spelen.

Do-it-yourself stadsspellen op eigen tempo

Toegankelijk voor iedereen!

City Adventure

Bezoek de stad op een originele manier met een superleuke zoektocht. Interactief, spannend en plezant! Met grappige foto's als aandenken!

Lees meer
Escape Game in de stad

Dr. Crypto's Escape Game

Bevrijd binnen de 2 uur zoveel mogelijk gijzelaars! Hou je van strategie, samenwerking en puzzels? Dan is dit Escape Game stadsspel echt iets voor jou!

Lees meer
Topper!

Sherlock

Er heeft een misdaad plaatsgevonden in de stad en de politie heeft jouw hulp nodig bij het oplossen van deze zaak. Ben jij de enige échte Sherlock?

Lees meer

Actie spel in de stad

Nieuwste citygame!

Hunted

Criminelen en premiejagers gaan de strijd aan met elkaar in dit spannend en sportief stadsspel. In de helft van het spel worden de rollen omgedraaid. Welke stad kies jij als crime scene?

Lees meer
Wereldberoemd!

Kolonisten

Speel de gps-variant van het wereldbefaamde bordspel “Kolonisten van Catan” als stadsspel.

Lees meer
Spannender kan niet!

Shoot Out

Beleef een spannend achtervolgingsspelletje. Je gaat de strijd aan om zoveel mogelijk virtuele kluizen op te blazen en de tegenstanders te beroven.

Lees meer

Stadsspel voor de kinderen

Escape Game op smartphone

Dr. Crypto's Escape Game Junior

Hou je van doordenkers, raadsels en puzzels oplossen? Dan is de junior versie van het Escape Game stadsspel geknipt voor jou!

Lees meer
Meest geschikt voor kinderen!

Sherlock Kids

Jonge speurneuzen lossen de moord op! Zoek virtuele aanwijzingen in de stad en ontmasker de moordenaar in de lijst met mogelijke verdachten.

Lees meer
Spannender kan niet!

Shoot Out

Beleef een spannend achtervolgingsspelletje. Je gaat de strijd aan om zoveel mogelijk virtuele kluizen op te blazen en de tegenstanders te beroven.

Lees meer

Vrijgezellen thema

Voor hem of haar!

Strik de Vrijgezel

Op zoek naar een vrijgezellenspel dat je met de hele vriendengroep samen kan spelen? Kies dan voor het vrijgezellenspel vol ludieke opdrachten.

Lees meer
Ludiek vrijgezellenspel

The Hangover

Competitief gps spel. Geen ordinaire kroegentocht, maar een ludiek spel om de trouwpartij van je beste vriend tijdig georganiseerd te krijgen.

Lees meer
Spel vol fun!

The Wedding Planner

De weddingplanner heeft gefaald! Breng snel alle ontbrekende attributen in orde voor de trouwdag van je beste vriendin. Maar ontwijk vooral de virtuele boze schoonmoeder en het ex-vriendje.

Lees meer

Hoe werkt het?

1. Koop je spelcode aan op onze website!
Kies je spel, de locatie, de taal en het aantal toestellen en betaal online. Een factuur of terugbetaling is niet mogelijk.

2. Download en installeer de app!
Bij je aankoopbevestiging krijg je per mail de downloadlink en instructies om de gratis app te installeren.

3. Bereid je voor!
Neem de spelinstructies door, brief je medespelers en print eventueel de nodige instructieblaadjes uit.

4. Go for it!
Verzamel ergens in het spelgebied, open vervolgens het spel en log alle toestellen in. De verschillende teams gebruiken dezelfde code om in te loggen. Je start het spel door op de startknop te drukken. Je timer loopt!  Nog vragen? Kijk in de rubriek "Vaak gestelde vragen" verder op deze pagina.

start

Welke toestellen heb ik nodig?

Onze citygames kunnen gespeeld worden op toestellen met besturingssysteem Android en iOS. Je kan zowel op smartphones als tablets spelen.

De Android toestellen moeten aan volgende vereisten voldoen:

 • Minimum Android 8
 • GPS functie
 • Mobiel internet (3G of 4G) via je gsm-operator
 • Google Play Services moet geïnstalleerd zijn

De iOS toestellen moeten aan volgende vereisten voldoen:

 • Minimum iOS 6
 • GPS functie
 • Mobiel internet (3G of 4G) via je gsm-operator

Zorg ervoor dat je batterijen maximaal opgeladen zijn voor je aan het spel begint. Wanneer je zelf merkt dat de batterij van je toestel snel leeg loopt, raden we jou aan op safe te spelen en een extra batterij of powerbank mee te nemen.

Online escape rooms voor 18+

Online escape room

Lost Treasure

Oom Archibald is overleden en volgens de notaris ben jij de enige erfgenaam. Maar waar ligt dat fortuin ergens verstopt?
Onderzoek met je team de verlaten 3D villa en achtergelaten documenten.

Lees meer
Hoogstaande 3D online escape room

Patient Zero online escape lab

Lukt het jou en je team om de wereld te redden van dit virus? Combineer logica en vindingrijkheid om zo snel mogelijk een vaccin te vinden en de pandemie te stoppen.

Lees meer

Spellen voor kinderen bij jou thuis

Frequently asked questions

Welke spellen kan ik allemaal spelen?

Wij hebben volgende spellen beschikbaar in downloadbare versie: City Adventure, Dr. Crypto's Escape Game, Sherlock, Sherlock Kids, Shoot Out, Strik de Vrijgezel, The Wedding Planner en The Hangover. Voor meer info over de inhoud van het spel, kan je kijken op de betreffende spelpagina.

Waar kan ik spelen?

Neem een kijkje op onze stedenpagina om te weten te komen waar Geoteam overal actief is. Op de spelpagina kan je te weten komen waar het betreffende spel gespeeld kan worden. Staat jouw favoriete stad of locatie niet in het lijstje? Geef ons een seintje en misschien kunnen we voor jou wel een nieuw spelgebied aanmaken.

Hoe lang kan ik spelen?

De spelduur verschilt van stadsspel tot stadsspel. Dit varieert van 1u30 tot 3u. Kijk op de spelpagina om de spelduur van het door jou gekozen spel te weten te komen. 

Wanneer kan ik het stadsspel spelen?

Aangezien je geen afspraak hebt met een begeleider, ben je vrij om te kiezen wanneer je het spel wil spelen. Zo kan je het spel gemakkelijk wat vroeger of later starten dan gepland. Regent het pijpenstelen? Verleg je stadsavontuur dan gewoon naar een later moment. Je spelcode blijft immers toch 12 maanden geldig!

Kan ik met een Android toestel spelen? Waaraan moet het toestel voldoen?

Ja. Alle spellen van MyCitygame zijn beschikbaar voor Android toestellen, zowel smartphone als tablet.

Vereisten voor je smartphone of tablet:

 • heeft als besturingssysteem minimum Android 2.3
 • heeft een simkaart die een 3G of 4G dataverbinding mogelijk maakt (mobiel internet via je gsm-operator)
 • heeft een GPS verbinding
 • Google Play Services is geïnstalleerd (staat normaal gezien standaard op je toestel)
Kan ik met een iOS toestel spelen? Waaraan moet het toestel voldoen?

Ja. Alle spellen van MyCitygame zijn beschikbaar voor iOS toestellen, zowel iPhone als iPad.

Vereisten voor je iPhone of iPad:

 • heeft als besturingssysteem minimum iOS 5
 • heeft een simkaart die een 3G of 4G dataverbinding mogelijk maakt (mobiel internet via je gsm-operator)
 • heeft een GPS verbinding
Kan ik met een Windows Phone spelen?

Neen. De spellen van MyCitygame zijn enkel beschikbaar voor toestellen met besturingssystemen Android en iOS. 

Moet elke speler over een smartphone beschikken?

Neen. Je speelt het spel in één of meerdere teams. Je hebt slechts 1 smartphone of tablet per team nodig.

Hoeveel codes moet ik kopen?

Per spel koop je slechts 1 code. Speel je met meerdere teams, dan geef je dezelfde code in op de verschillende deelnemende toestellen.

Hoeveel kost een spelcode om MyCitygame te spelen?

Een standaard code voor de meeste spellen kost €49. Deze code geeft je de mogelijkheid om met 2 teams (toestellen) tegelijkertijd te spelen. Voor elk bijkomend team (toestel) betaal je €20 extra.

Kan ik met meer dan 2 toestellen spelen?

Wil je meer competitie inbouwen in het spel en meer teams vormen? Dat kan! Je betaalt in dat geval €20 extra per bijkomend team (toestel). Bij de aankoop van je spelcode kan je heel gemakkelijk aangeven met hoeveel toestellen je wil spelen.

Uitzondering: Strik de Vrijgezel speel je steeds in 1 groep samen!

Met hoeveel vrienden kan ik de MyCitygame spellen spelen?

Dit kies je volledig zelf! Bij de aankoop van je spelcode beslis je reeds met hoeveel teams (toestellen) je het spel wil spelen. Dit aantal kan later niet verhoogd worden. Speel je op het moment zelf met minder toestellen, dan vormt dat geen enkel probleem. Ga je graag allemaal samen in 1 team op pad of maak je het liever wat competitiever door in verschillende teams tegen elkaar te spelen? Het kan allemaal! Je bent bovendien vrij om de grootte van de teams te bepalen. Maak ze zo groot of zo klein je wil. Hiermee hou je ook je budget wat meer onder controle.

Wat wij jullie aanraden?
Maak je teams niet te groot, zodat iedereen nog voldoende betrokken is bij het spel. Maar maak ze ook niet te klein. Onze citygames zijn ideaal als teamactiviteit waarbij communicatie en samenwerking aangewezen zijn. Bovendien kan het in de stad nogal druk zijn. Een extra paar ogen op het verkeer of omstaanders is geen overbodige luxe! 3 à 4 personen per team lijkt ons ideaal!

Hoe kan ik een spelcode aankopen?

Heel eenvoudig! Op de spelpagina kan je in het aankoopkader aangeven in welke stad je het betreffende spel wil spelen, alsook in welke taal en op hoeveel toestellen. Denk hier vooraf goed over na, want na de definitieve aankoop wordt de spelcode gegenereerd en kunnen deze spelaspecten niet meer aangepast worden. Het afrekenen van een spelcode doe je in het winkelmandje.

Moet ik betalen om de applicatie van het spel te downloaden?

Neen. Het downloaden van de applicatie is gratis. Je betaalt enkel voor de code die je nodig hebt om het spel te kunnen spelen.

Wat doen jullie tijdens MyCitygame?

MyCitygame is onze doe-het-zelf formule. Bij MyCitygame kies je ervoor om het spel zelfstandig op je eigen smartphone(s) te spelen. Wij zijn dus niet aanwezig tijdens het spel. Heb je dit liever niet? Kies dan voor een begeleid stadsspel. Informeer naar beschikbaarheid via het contactformulier.

Wat is het verschil tussen MyCitygame en een stadsspel met begeleiding?

Een begeleid spel leg je enige tijd op voorhand vast. Je maakt immers een afspraak met een spelbegeleider in de stad waar je wil spelen. Hij of zij neemt alle toestellen mee, alsook de instructieblaadjes, geeft de uitleg van het spel en blijft gedurende het spel beschikbaar voor opvolging en eventuele vragen. Voordeel van een begeleid spel? Je hoeft niets zelf te doen! De prijs van zo’n spel met begeleiding ligt uiteraard wat hoger.

MyCitygame is de doe-het-zelf formule van onze stadsspellen. Dat wil zeggen dat je het stadsspel speelt zonder spelbegeleider en met je eigen toestellen. Flexibiliteit troef in deze formule! Je kan spelen op een moment dat jou en jouw vrienden het beste uitkomt. Aangezien je geen afspraak hebt met een begeleider, kan je het spel gemakkelijk wat vroeger of later starten dan gepland. Regent het pijpenstelen? Verleg je stadsavontuur dan gewoon naar een later moment. Je code blijft immers toch 12 maanden geldig.

Kan ik toestellen huren bij jullie?

Neen, wij verhuren geen materiaal. Bij MyCitygame speel je onze spellen op jullie eigen toestellen. Bij een spel met Geoteam begeleiding, voorzien wij alle benodigdheden voor het spel.

Kan ik op de dag dat ik het spel wil spelen een code kopen?

Jouw persoonlijke spelcode wordt meteen aangemaakt van zodra jouw betaling rond is. Je kan dus in principe de dag zelf je spelcode aankopen. We raden je echter aan dit toch enige uren of enkele dagen op voorhand te doen. Zo kan je rustig thuis de app installeren, de spelinstructies doornemen en goed voorbereid aan het spel beginnen.

Hoe kan ik betalen voor een spelcode?

Je kan je aankoop van een spelcode online betalen met bankcontact of VISA.

Kan ik achteraf betalen?

Neen. Jouw persoonlijke spelcode wordt pas aangemaakt van zodra de betaling ervan via onze website werd doorgevoerd.

Kan ik een offerte krijgen van MyCitygame?

Neen. Voor een MyCitygame spelcode betaal je een vast bedrag. Dit is niet gebaseerd op het aantal deelnemers, maar wel op aantal toestellen waarmee je zal spelen. De tarieven zijn terug te vinden op de spelpagina's.

Kan ik een factuur krijgen bij MyCitygame?

Neen. MyCitygame is onze do-it-yourself formule voor particulieren. De tarieven hiervan zijn terug te vinden op onze website en inclusief BTW. Hiervoor kunnen wij geen factuur opstellen. De aankoopbevestiging die je per mail ontvangt kan indien nodig gebruikt worden als aankoopbewijs.

Hoe lang blijft mijn aangekochte code geldig?

Je kan het spel spelen wanneer je zelf wil. De door jou aangekochte spelcode blijft na datum van aankoop 1 jaar geldig. Je kan het spel dus meteen na aankoop spelen of enkele weken/maanden nadien.

Ik heb mij bedacht en wil het spel toch niet meer spelen. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Neen. Je code blijft 12 maanden geldig. Als je het spel nu niet meteen wil spelen, kan je het dus zeker nog op een later tijdstip spelen. Of waarom niet iemand het spel cadeau doen?

Hoe bereid ik mij voor op het stadsspel?

Het is altijd handig om een spelleider aan te duiden in de groep. Wij bezorgen jou alle spelinstructies om het spel te kunnen installeren en spelen. De spelleider neemt dit documentje best eens door vooraleer het spel te spelen. Zo weet je waar op te letten voor de start van het spel en kan je de spelregels uitleggen aan de andere spelers. Dit garandeert een vlot verloop wanneer je het spel wil spelen.

Ik kan de app niet vinden. Wat moet ik doen?

Op de Google Play Store en Apple App Store staan immens veel applicaties. Ga niet zomaar op zoek naar onze games, maar gebruik de rechtstreekse downloadlink die je kan terugvinden in de instructiefiche van het spel. Deze ontvang je als bijlage in de bevestigingsmail van je online aankoop.

Ik heb de app geïnstalleerd, maar kan het spel niet spelen. Wat moet ik doen?

Je hebt een spelcode nodig om te kunnen inloggen in het spel. Nadat we de betaling van jouw aankoop ontvangen hebben, maken wij een spel voor jou klaar en krijg je je persoonlijke code doorgestuurd. Geef dezelfde spelcode in op alle toestellen waarmee je het spel zal spelen. Eens ingelogd in het spel, zal je het spelgebied zien alsook de posities van de verschillende teams. Iedereen klaar voor het spel? Geef dan het startschot!

Wat als de batterij van mijn toestel leeg is? Kan ik in dat geval verder spelen op een ander toestel?

Neen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat je batterijen bij de start van het spel maximaal opgeladen moeten zijn. Heb je een iets ouder toestel en heb je de indruk dat je batterij sowieso nogal snel leegloopt, speel dan op safe en neem een extra powerbank mee.

Wat kan ik doen als er iets fout loopt tijdens het spel?

Indien er iets fout loopt, neem je best contact op met ons: +32 475 27 64 30.

Kan het spel gepauzeerd worden?

Neen, onze citygames kunnen niet gepauzeerd worden.

Aangezien de meeste van onze spellen een competitief karakter hebben, kiezen wij ervoor geen pauzeknop te voorzien in het spel.

Bij City Adventure en Strik de Vrijgezel hebben jullie in principe ruim voldoende tijd om het parcours af te leggen, zelfs met een korte pauze. Het moment waarop jullie pauzeren, kunnen jullie onderling beslissen. De speltijd loopt echter gewoon verder.

Op welke praktische zaken moet ik letten bij een stadsspel?

Zeer belangrijk is dat je zorgt voor maximaal opgeladen batterijen van je toestellen.

Schakel best ook je Wifi-verbinding uit. Doe je dit niet, dan zal je smartphone tijdens het spel voortdurend verbinding proberen te maken met wifi-hotspots, waardoor je regelmatig zonder netwerkverbinding zal spelen.

Laat de andere spelers weten dat ze best een comfortabele outfit en schoenen dragen, zodat ze gemakkelijk kunnen rondwandelen in de stad. Afhankelijk van de competitiviteit van de deelnemers kan de wandel- of loopafstand wel eens oplopen.

Vermijd grootschalige events in de stad. Je zal het spelen van een stadsspel tijdens een massa evenement mogelijks niet als prettig ervaren. Zo kan het gebeuren dat je op een bepaalde locatie niet geraakt, doordat deze is afgezet of dat het mobiele netwerk overbelast is, waardoor je dataverbinding al eens durft weg te vallen. Je kiest best een andere datum of een andere stad om het spel te spelen.

Last, but not least: Benadruk bij de spelers om voldoende aandacht te hebben voor het verkeer! We hopen natuurlijk dat jullie helemaal opgaan in het spel, maar vinden veiligheid toch nog net een tikkeltje belangrijker!