TEAMBUILDING VOOR LEERKRACHTEN

Leerkrachten doen fantastisch werk om het hele jaar door hun leerlingen te ondersteunen, maar soms hebben zij ook wat extra fun en steun nodig. Een teambuilding kan een fantastische manier zijn om de banden tussen collega's te versterken en om het schooljaar op een originele manier af te sluiten en te starten.

Waarom een teambuilding organiseren tussen leerkrachten?
Leerkrachten zijn vaak erg druk bezig met het lesgeven en het organiseren van activiteiten voor hun studenten, waardoor er weinig tijd overblijft om met elkaar in contact te komen en te praten over hoe het gaat. Een teambuilding kan dan ook een geweldige manier zijn om een pauze te nemen van de dagelijkse beslommeringen en om op een informele manier met elkaar in contact te komen. Het kan de onderlinge relaties verbeteren, stress verminderen en de motivatie en productiviteit van leerkrachten verhogen.

Het is ook een kans om leerkrachten te laten ervaren hoe het is om in een team te werken. Door middel van verschillende activiteiten kunnen leerkrachten leren om effectiever te communiceren, samen te werken en problemen op te lossen. Dit kan helpen om de samenwerking binnen de school te verbeteren en de kwaliteit van het onderwijs te verhogen.

Waarom is het belangrijk om te denken aan teambuilding aan het begin van het schooljaar?
Het begin van het schooljaar is een belangrijke tijd voor leerkrachten. Het is een tijd van nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen en nieuwe doelen. Het is ook de perfecte tijd om te investeren in de onderlinge relaties van leerkrachten en om een goede basis te leggen voor de rest van het jaar.

Door het organiseren van een teambuilding aan het begin van het schooljaar, kunnen leerkrachten elkaar beter leren kennen en kunnen ze een solide basis leggen voor een succesvol en productief jaar. Het kan ook een kans zijn om te reflecteren op het vorige schooljaar en om te kijken naar wat er verbeterd kan worden.

Bij Geoteam begrijpen we hoe belangrijk het is voor leerkrachten om samen te werken en te genieten van een welverdiende pauze van het lesgeven. We bieden dan ook verschillende spelen zoals stadsspelen, VR escape rooms, Escape boxen aan. Meer weten? Neem gerust contact met ons en wie weet tot snel!

Terug naar BLOG overzicht.