FAQ

Vind je onderstaand nog geen antwoord op jouw vraag? Neem dan zeker contact met ons op!

Zeer belangrijk is dat je zorgt voor maximaal opgeladen batterijen van je toestellen.

Schakel best ook je Wifi-verbinding uit. Doe je dit niet, dan zal je smartphone tijdens het spel voortdurend verbinding proberen te maken met wifi-hotspots, waardoor je regelmatig zonder netwerkverbinding zal spelen.

Laat de andere spelers weten dat ze best een comfortabele outfit en schoenen dragen, zodat ze gemakkelijk kunnen rondwandelen in de stad. Afhankelijk van de competitiviteit van de deelnemers kan de wandel- of loopafstand wel eens oplopen.

Vermijd grootschalige events in de stad. Je zal het spelen van een DIY spel tijdens een massa evenement mogelijks niet als prettig ervaren. Zo kan het gebeuren dat je op een bepaalde locatie niet geraakt, doordat deze is afgezet of dat het mobiele netwerk overbelast is, waardoor je dataverbinding al eens durft weg te vallen. Je kiest best een andere datum of een andere stad om het spel te spelen.

Last, but not least: Benadruk bij de spelers om voldoende aandacht te hebben voor het verkeer! We hopen natuurlijk dat jullie helemaal opgaan in het spel, maar vinden veiligheid toch nog net een tikkeltje belangrijker!

Neen, onze DIY spellen kunnen niet gepauzeerd worden.

Aangezien de meeste van onze spellen een competitief karakter hebben, kiezen wij ervoor geen pauzeknop te voorzien in het spel.

Bij City Adventure en Strik de Vrijgezel hebben jullie in principe ruim voldoende tijd om het parcours af te leggen, zelfs met een korte pauze. Het moment waarop jullie pauzeren, kunnen jullie onderling beslissen. De speltijd loopt echter gewoon verder.

Indien er iets fout loopt, neem je best contact op met ons: +32 475 27 64 30.

Neen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat je batterijen bij de start van het spel maximaal opgeladen moeten zijn. Heb je een iets ouder toestel en heb je de indruk dat je batterij sowieso nogal snel leegloopt, speel dan op safe en neem een extra powerbank mee.

Je hebt een spelcode nodig om te kunnen inloggen in onze DIY spellen. Nadat we de betaling van jouw aankoop ontvangen hebben, maken wij een spel voor jou klaar en krijg je je persoonlijke code doorgestuurd. Geef dezelfde spelcode in op alle toestellen waarmee je het spel zal spelen. Eens ingelogd, zal je het spelgebied zien alsook de posities van de verschillende teams. Iedereen klaar? Geef dan het startschot!

Op de Google Play Store en Apple App Store staan immens veel applicaties. Ga niet zomaar op zoek naar onze games, maar gebruik de rechtstreekse downloadlink die je kan terugvinden in de instructiefiche van het DIY spel. Deze ontvang je als bijlage in de bevestigingsmail van je online aankoop.

Het is altijd handig om een spelleider aan te duiden in de groep. Wij bezorgen jou alle spelinstructies om het DIY spel te kunnen installeren en spelen. De spelleider neemt dit documentje best eens door vooraleer te spelen. Zo weet je waar op te letten voor de start van het spel en kan je de spelregels uitleggen aan de andere spelers. Dit garandeert een vlot verloop.

 

Neen. Je code blijft 12 maanden geldig. Als je het DIY spel nu niet meteen wil spelen, kan je het dus zeker nog op een later tijdstip spelen. Of waarom niet iemand het spel cadeau doen?

Je kan het DIY spel spelen wanneer je zelf wil. De door jou aangekochte spelcode blijft na datum van aankoop 1 jaar geldig. Je kan dus meteen na aankoop spelen of enkele weken/maanden nadien.

Neen. Deze spellen zijn onze do-it-yourself formule voor particulieren. De tarieven hiervan zijn terug te vinden op onze website en inclusief BTW. Hiervoor kunnen wij geen factuur opstellen. De aankoopbevestiging die je per mail ontvangt kan indien nodig gebruikt worden als aankoopbewijs.

Neen. Voor een DIY spelcode betaal je een vast bedrag. Dit is niet gebaseerd op het aantal deelnemers, maar wel op aantal toestellen waarmee je zal spelen. De tarieven zijn terug te vinden op de spelpagina’s.

Neen. Jouw persoonlijke DIY spelcode wordt pas aangemaakt van zodra de betaling ervan via onze website werd doorgevoerd.

Je kan je aankoop van een DIY spelcode online betalen met Bancontact of Visa.

Jouw persoonlijke DIY spelcode wordt meteen aangemaakt van zodra jouw betaling rond is. Je kan dus in principe de dag zelf je spelcode aankopen. We raden je echter aan dit toch enige uren of enkele dagen op voorhand te doen. Zo kan je rustig thuis de app installeren, de spelinstructies doornemen en goed voorbereid aan het spel beginnen.

Neen, wij verhuren geen materiaal. Bij DIY spellen speel je op jullie eigen toestellen. Bij een spel met Geoteam begeleiding, voorzien wij alle benodigdheden voor het spel.

Een begeleid spel leg je enige tijd op voorhand vast. Je maakt immers een afspraak met een spelbegeleider in de stad waar je wil spelen. Hij of zij neemt alle toestellen mee, alsook de instructieblaadjes, geeft de uitleg van het spel en blijft gedurende het spel beschikbaar voor opvolging en eventuele vragen. Voordeel van een begeleid spel? Je hoeft niets zelf te doen! De prijs van zo’n spel met begeleiding ligt uiteraard wat hoger.

De DIY spellen zijn de doe-het-zelf formule van onze stadsspellen. Dat wil zeggen dat je het stadsspel speelt zonder spelbegeleider en met je eigen toestellen. Flexibiliteit troef in deze formule! Je kan spelen op een moment dat jou en jouw vrienden het beste uitkomt. Aangezien je geen afspraak hebt met een begeleider, kan je het spel gemakkelijk wat vroeger of later starten dan gepland. Regent het pijpenstelen? Verleg je stadsavontuur dan gewoon naar een later moment. Je code blijft immers toch 12 maanden geldig.

DIY spellen zijn onze doe-het-zelf formule. Bij DIY spellen kies je ervoor om het spel zelfstandig op je eigen smartphone(s) te spelen. Wij zijn dus niet aanwezig tijdens het spel. Heb je dit liever niet? Kies dan voor een begeleid stadsspel. Informeer naar beschikbaarheid via het contactformulier.

Neen. Het downloaden van de applicatie is gratis. Je betaalt enkel voor de code die je nodig hebt om het DIY spel te kunnen spelen.

Heel eenvoudig! Op de spelpagina kan je in het aankoopkader aangeven in welke stad je het betreffende spel wil spelen, alsook in welke taal en op hoeveel toestellen. Denk hier vooraf goed over na, want na de definitieve aankoop wordt de spelcode gegenereerd en kunnen deze spelaspecten niet meer aangepast worden. Het afrekenen van een DIY spelcode doe je in het winkelmandje.

Dit kies je volledig zelf! Bij de aankoop van je spelcode beslis je reeds met hoeveel teams (toestellen) je het spel wil spelen. Dit aantal kan later niet verhoogd worden. Speel je op het moment zelf met minder toestellen, dan vormt dat geen enkel probleem. Ga je graag allemaal samen in 1 team op pad of maak je het liever wat competitiever door in verschillende teams tegen elkaar te spelen? Het kan allemaal! Je bent bovendien vrij om de grootte van de teams te bepalen. Maak ze zo groot of zo klein je wil. Hiermee hou je ook je budget wat meer onder controle.

Wat wij jullie aanraden?
Maak je teams niet te groot, zodat iedereen nog voldoende betrokken is bij het spel. Maar maak ze ook niet te klein. Onze DIY spellen zijn ideaal als teamactiviteit waarbij communicatie en samenwerking aangewezen zijn. Bovendien kan het in de stad nogal druk zijn. Een extra paar ogen op het verkeer of omstaanders is geen overbodige luxe! 3 à 4 personen per team lijkt ons ideaal!

Wil je meer competitie inbouwen in het spel en meer teams vormen? Dat kan! Je betaalt in dat geval €20 extra per bijkomend team (toestel). Bij de aankoop van je DIY spelcode kan je heel gemakkelijk aangeven met hoeveel toestellen je wil spelen.

Uitzondering: Strik de Vrijgezel speel je steeds in 1 groep samen!

Een standaard code voor de meeste spellen kost €49. Deze code geeft je de mogelijkheid om met 2 teams (toestellen) tegelijkertijd te spelen. Voor elk bijkomend team (toestel) betaal je €20 extra.

Per DIY spel koop je slechts 1 code. Speel je met meerdere teams, dan geef je dezelfde code in op de verschillende deelnemende toestellen.

Neen. Je speelt het DIY spel in één of meerdere teams. Je hebt slechts 1 smartphone of tablet per team nodig.

Ja. Alle DIY spellen zijn beschikbaar voor iOS toestellen, zowel iPhone als iPad.

Vereisten voor je iPhone of iPad:

  • heeft als besturingssysteem minimum iOS 6
  • heeft een simkaart die een 3G of 4G dataverbinding mogelijk maakt (mobiel internet via je gsm-operator)
  • heeft een GPS verbinding

Ja. Alle DIY spellen zijn beschikbaar voor Android toestellen, zowel smartphone als tablet.

Vereisten voor je smartphone of tablet:

  • heeft als besturingssysteem minimum Android 8
  • heeft een simkaart die een 3G of 4G dataverbinding mogelijk maakt (mobiel internet via je gsm-operator)
  • heeft een GPS verbinding
  • Google Play Services is geïnstalleerd (staat normaal gezien standaard op je toestel)

Aangezien je geen afspraak hebt met een begeleider, ben je vrij om te kiezen wanneer je het DIY spel wil spelen. Zo kan je het spel gemakkelijk wat vroeger of later starten dan gepland. Regent het pijpenstelen? Verleg je stadsavontuur dan gewoon naar een later moment. Je spelcode blijft immers toch 12 maanden geldig!

De spelduur verschilt van spel tot spel . Dit varieert van 1.30 u. tot 3 u. Kijk op de spelpagina om de duur van het door jou gekozen spel te weten te komen.

Neem een kijkje op onze stedenpagina om te weten te komen waar Geoteam overal actief is. Op de spelpagina kan je te weten komen waar het betreffende spel gespeeld kan worden. Staat jouw favoriete stad of locatie niet in het lijstje? Geef ons een seintje en misschien kunnen we voor jou wel een nieuw spelgebied aanmaken.

Wij hebben een ruim aanbod DIY spelen beschikbaar in verschillende talen en steden. Ontdek het ruime aanbod!

Heb je een vraag of heb je hulp nodig?

× How can I help you?